Hva er SMS-kvalitet og hvordan påvirker det deg?

Det fines mange tilbydere av SMS tjenester i dag, noen billigere enn andre. Hvem skal man velge? Hvorfor er leverandør A dyrere eller billigere enn leverandør B?

I denne artikkelen vil vi forklare hva SMS kvalitet er og hvordan det bør påvirke ditt valg av leverandør til din bedrifts SMS tjenester.

Billig SMS – hva er risikoen?

Mange selskaper bruker billige senderuter via andre land. Fordelen med slike ruter er at de er billige.

Ulempen med senderuter som tilbyr veldig billig SMS, er at de ofte går via u-land og derfor skal meldingene gjennom veldig mange nettverk før de når sluttbruker.

Vår erfaring med slike senderuter er at ikke alle meldinger kommer frem til sluttbruker, eller kommer veldig sent frem. Du kan risikere at slike ruter blir deaktivert på kort varsel. Mange land, inklusive Norge, jobber kontinuerlig med tiltak for å stoppe slike ruter, da de også blir benyttet til useriøs trafikk som kan relateres til SPAM og andre tvilsomme aktiviteter.

Kvalitet SMS – hvorfor skal jeg velge det?

Som seriøs leverandør har alltid vårt fokus vært på kvalitet og levering. Vi er opptatt av at våre kunder sine SMS skal komme frem. De fleste av våre kunder tilbyr nyttemeldinger og er avhengig av at all trafikk går som forventet og kommer frem til mottakeren raskt.

For å sikre høy kvalitet på våre SMS kobler vi oss derfor direkte til norske teleoperatører som Telenor, Telia og ICE. Dette sikrer kontinuerlig rask og stabil levering.

Ut over allerede stabile og sikre linjer via seriøse norske aktører har vi i tillegg utarbeidet ytterligere tiltak for å sikre 24/7 oppetid og kvalitet. Vi har egne systemer som automatisk kan gjøre fallback og roame via andre teleoperatører hvis det blir brudd på oppetiden, såkalt CDN støtte.

Konklusjon – hva er riktig for deg?

Det er opp til deg selv å velge hva som dekker dine behov.

Skal du sende ut markedsføring til 1 million sluttbrukere har du kanskje råd til at eksempelvis 20% av meldingene ikke kommer frem, men om du sender nyttemeldinger til kunder, partnere eller ansatte og er avhengig av at SMS’en kommer frem, bør du velge oss som leverandør som sikrer god kvalitet på dine SMS meldinger.